Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sommeren er ved at være slut for denne gang, og forhåbentlig kan du se tilbage på en sommer, der var fyldt med gode minder og en masse rare stunder med venner og familie. For en hel del mennesker vil sommeren dog også være forbundet med en dårlig oplevelse. Mange steder i landet er antallet af indbrud nemlig steget markant her i denne sommer.

Hvis du bor på Midt eller Vestsjælland er der endnu større risiko, her er antallet af indbrud nemlig steget med mere end 50 %. At have indbrud er en meget ubehagelig oplevelse, selvom det ofte sker, når man ikke er hjemme, hvilket jo tit er tilfældet om sommeren. Det er især en ubehagelig oplevelse, hvis man har små børn, hvor ens “beskytter-gen” virkelig træder frem.

Det er svært for ikke at sige umuligt at gardere sig helt imod indbrud, men man kan gøre meget godt at forebygge det. Det første man skal gøre er naturligvis at låse alle vinduer og døre, når man tager hjemmefra. Men der er en god sandsynlighed for at din dør slet ikke er så godt låst som du tror, mange har nemlig gamle typer af låse, der er lette at bryde op. Du bør derfor få tjekket dine låse og få vished om de lever op til kravene.

Derudover er nabohjælp en af de ting, der har vist sig at være effektive. Hvis naboerne holder øje med husene og lejlighederne i et kvarter og indbrudstyvene ved dette, er der en god chance for at de går videre, og vælger et andet sted.

Endelig skal du ikke gøre det let for dem at bryde ind, jo sværere det er, jo større sandsynlighed er der for at går videre. Du skal derfor ikke lade ting stå som de kan bruge, eller have det for mørk ved døren, så de kan arbejde i fred og ro.

Som mand er du beskytter af huset, så beskyt det så godt som du kan, også når du ikke er hjemme.