Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Sommeren begynder at gå på hæld, selvom der nok er nogen der vil mene, at den slet ikke rigtig har været her i år. Efteråret nærmer sig, og det er en rigtig god ide, at begynde og pleje træterrassen nu, hvis du ellers har sådan en. Efteråret er nemlig generelt meget hårdt med træet, hvor det bliver udsat for regn og blæst, hvilket godt kan være en prøvelse for meget træværk.

Det kan være at din terrasse allerede er begyndt at få nogle sprækker, og så er det på høje tid at komme i gang med at pleje den. En sund terrasse holder nemlig i mange flere år, end en der er blevet ødelagt af vejrforholdene, desuden er en sund terrasse også flottere og mere indbydende. Langt de fleste terrasse er naturligvis lavet af trykimprægneret træ, der sikrer at det ikke mugner, hvilket holder dem pæne i længere tid.

Olie er en god ide – men kræver arbejde på sigt.

En hurtig måde at få terrassen til at se indbydende og lækker ud igen, er ved at give den en omgang olie sammen med træbeskyttelse. Hvis træ ikke bliver behandlet og er trykimprægneret, kan man ikke undgå at det bliver gråt med tiden. Med olie kan du få de flotte farver tilbage i træet og gøre terrassen lækker på ganske kort tid. Der er dog en væsentlig ting, man skal være opmærksom på, hvis man vælger at oliere træet, nemlig at det ikke er en engangsforestilling. Begynder du først at give din terrasse olie, skal du blive ved med, men det gode ved det er, at det ikke er en besværlig metode, og derfor ikke kæver det store. Du kan købe olie og træbeskyttelse her

Slibning af terrassegulvet

Hvis din terrasse er meget medtaget og har splinter og lignende, er den ikke længere så lækker at gå på, og kan måske nærmest være farlig at bevæge sig rundt på barfodet. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at få slebet gulvet ned. Dette kan man gøre selv, men er en omstændig proces, og det kan derfor også være en fordi at alliere sig med et gulvservice firma, du finder et her. Det er typisk langt billigere at få slebet et terrassegulv end et gulv indenfor, da der er færre ting, der skal passes på.