Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi befinder os i høj grad i et digitaliseret og automatiseret samfund, hvor den klassiske handy man stadigt bliver et mere sjældent syn. I dag har det aldrig været nemmere at tage telefonen eller besøge en website for at få en professionel til at klare ens problem for en. Der er dog ting som den gennemsnitlige mand eller kvinde nemt kan klare, uden at det nødvendigt at ringe efter en dyr håndværker som kan klare arbejdet på 5 minutter. Den moderne mand gider simpelthen ikke at bruge til på at undersøge, om det er noget han selv kan finde ud af. Dette er tilfældet, selvom det heller aldrig har været nemmere at google sig frem til udførlig guide for hvordan man gør. En sådan guide vil du finde herunder som forklare, hvordan man selv skifter olie på bilen. Du kan købe din motorolie til bilpleje her.

Hæld den gamle olie af

Først og fremmest tænder du bilen i 3 minutter, så olien opvarmes og alt skidtet løses op. Derefter placerer du en spand under bundproppen på tanken, som du så skruer af og lader olien flyde ned i spanden. Husk at have handsker på, da både olien og bundproppen kan være meget varm.

Fyld tanken med ny olie

Når olietanken er helt tom, skruer du proppen på igen, så den sidder tæt men ikke alt for stramt. Du kan eventuelt smøre skruen med lidt olie, så den er nemmere at skrue af og på. Herefter benytter du en tragt til at hælde den nye olie i tanken. Olie er meget tykt, så det gælder om at være tålmodig, du hælder olien på.

Send den gamle olie til genbrug

Det er meget vigtigt, at du ikke bare hælder den gamle olie i afløbet eller andre steder i naturen, da dette er forurening. I stedet bør du aflevere olien på genbrugspladsen, hvor de sørger for at olien sendes videre, så den kan blive renset.