Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Lige siden Easy Rider kom i biograferne i 1969 – og sikkert længe før – har en motorcykel været synonym med frihed. Desværre er den for mange også ofte synonym med bander og hasarderet kørsel. Men det er ikke mere end et uheldigt sammenfald – det er fuldt ud muligt både at have en motorcykel og være helt normal. Du skal blot have styr på kørekortet og købe en passende motorcykel, så er du klar.

Frihed på to hjul

Det kan være svært at sætte sig ind i, hvorfor en motorcykel bliver forbundet mere med frihed, end biler gør. Men der ér bare noget andet ved motorcykler. En motorcykel lægger op til eventyr, og du kan køre verden tynd. Det kan du også i en Toyota Yaris, men du gør det jo ikke.

Den helt store fordel ved en motorcykel er, at den er mindre end en bil. Den kan komme ind smalle steder, og det er ikke lige så svært at parkere den i vejkanten. Og det er nok en af grundene til, at vi forbinder den med frihed. Når du tager på længere ture, er du også nødt til at leve spartansk, fordi der ikke er plads til at pakke luksus. Og du vil sikkert opdage, at du har meget mere tid til at nyde naturen og slappe af, når du bare er dig selv og et par få ejendele. Intet kan forstyrre en ferie mere end en kæmpe oppakning af madrasser og bilkøleskabe, som ingen jo sådan rigtig har brug for.

Hvilken skal du vælge?

Hvis du er under 24, kan du ikke vælge en hvilken som helst motorcykel. Hvis du tager kørekort til motorcykel når du er 18 eller 19 år, kan du kun tage kørekort til kategori A1, altså en maskine på 250 cc og 14,9 hk. Når du fylder 20 år, må du tage kørekort til kategori A2, som er nummeret større. Først når du er 22, må du tage kørekort til alle typer (A) – hvis du altså i forvejen har mellemstort kort. Hvis du ikke har kørekort til motorcykel i forvejen, kan du først tage til kategori A som 24-årig.