Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du kender sikkert eller er sikkert en af de mænd som absolut nægter at tage til læge. Du har måske nogle underlige symptomer, som du skyder til siden, fordi: “det går væk om 1 uge”. Ofte går det også væk efter et par uger, men mange mænd tager den altså til ekstremer. De kan lide af nogle alvorlige problemer, uden at tage til læge, og det kan der være mange grunde til. Ofte handler de tom at manden helst skal fremstå som perfekt, og usårbar for at føle han kan tiltrække kvinder. Dette er ikke engang tilfældet, det er rent faktisk det at man ikke er perfekt som kvinden tænder på.

Maskulinitet

Mange mænd fejer problemerne væk, fordi han ikke har brug for andres hjælp. Det er et typisk træk ved mænd, men ofte bunder det i noget andet. Nogle mænd tager den til ekstremer, men det kan være at de frygter lægen graver i noget som manden ikke kan klare. Dem der skjuler deres sorger og lidelser mest, er ofte dem der har de værste problemer indeni. Mænd er gode til at ligne nogen der har det godt udadtil, men indeni kan de være så knækkede. Derfor skal psykologer altså være ekstra opmærksomme hver gang de skal have samtaler med mænd.

Nogle typiske tegn på at en mand har psykiske lidelser:

Pludselig vrede
Aggressiv
Kan ikke styre impulser
Let irriteret – kort lunte
Destruktiv tankegang
Bliver nemt stresset
Rastløs
Misbrug
Lukker nære relationer ude
Arbejder meget
Benægter smerte
Vil ikke have hjælp

Sådan håndtere man en psykisk syg mand

Det er vigtigt man anerkender mandens selvstændighed og ansvar. Mænd vil gerne handle selv, og derfor skal du hjælpe ham med at hjælpe ham selv. Give ham en følelse af, at det er ham selv der klare alt det hårde arbejde, så vil han føle stoltheden.