Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Nyder du at drikke et glas god vin? Så er du helt sikkert ikke den eneste. Et glas god vin er vigtigt til maden og kan også nydes en hyggelig aften. Køber man noget ekstra god og dyr vin, så er det også vigtigt, at den har den rette temperatur – både under længere tids opbevaring og ved servering. Det vil være en skam at ødelægge vinen ved ikke at have givet den de optimale forhold.

Den rette opbevaring

Når du skal opbevare din vin, skal du som sagt opbevare den mest optimalt. Dette dækker over, at temperaturen konstant skal være på omkring 10 grader. Det skal være mørkt og luftfugtigheden skal være omkring 55-75%. Dernæst må der ikke være rystelser eller skæve lugte. Det kan være svært at indfri, når man bor i en normal bolig. Derfor er det mest optimale at investere i et vinkøleskab og ikke blot et almindeligt køleskab. Grunden til dette er blandt andet at et almindeligt køleskab typisk ryster, har for lav temperatur og kan have svært ved at have en konstant luftfugtighed.

Hvilket vinkøleskab?

Hvis du har besluttet dig for, at du har brug for et vinkøleskab, så er næste spørgsmål hvilket slags at det skal være. Der findes både fritstående og indbyggede. Dernæst er der stor forskel på, hvor mange vine der kan være i et vinkøleskab. Du skal derfor overveje, hvor stort et køleskab du har brug for. Hvis du har samlervine og auktionsvine, så er det selvfølgelig mest vigtigt, at disse kommer i vinkøleskabet. Det er disse som udvikler sig over en årrække og derfor er det exceptionelt vigtigt, at de kommer i et vinkøleskab. Vinkøleskabene findes også i vidt forskellige prisklasser, så der er noget for enhver smag. Her kommer det også an på hvor vigtigt designet af køleskabet er og hvad man bedst kan lide. Du kan se et stort udvalg af vinkøleskab her.