Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der kan være mange grunde til at bruge proteinpulver, og det er blevet et meget populært produkt i trænings centrene. Den velkendte shaker flaske med farvede drikke, er et uundgåeligt syn i de danske motionscentre. Men hvad er det lige man skal bruge proteinpulver til? Og virker det overhovedet?

Protein og hvorfor?

Protein-shake er egentligt bare et nemt “mellemmåltid”. Idag har man fundet ud af, at protein pulver jo bare er en drik med højt protein indhold. Man ved godt at protein nemt kan indtages fra andre og almindelige kilder. Grunden til produktet er populært er både fordi det er en kutyme i motionscentret, men også fordi den er meget praktisk. Man vil gerne indtage proteinerne kort efter træningen, og så er det altså nemt at hælde vand i en dunk og ryste, fremfor at stå og koge æg nede i motionscentrets omklædningsrum. Til at starte med da produktet blev lanceret og blev til lidt af en “dille”, var man ikke så informeret, og troede man blev et stort muskelbundt, hvis man bare hældte en masse proteinpulver på tanken. Idag ved man altså godt hvordan det fungerer, og hvilke fordele det har.

Placebo

Der er et ekstra aspekt ved proteinpulver og andre kosttilskud, og det er netop placebo effekten. Man har set eksempler på teorier der bygger på at mennesker yder mere, hvis de er påvirket af placeboeffekten. Der kan være noget om snakken, og der er også mange forskere der har peget i retningen af, at placeboeffekten rent faktisk kan påvirke ens præstation. Det har fået mange fysioterapeuter og personlige trænere, til at opfordre kosttilskuddene hvis forbrugeren har en fornemmelse af at produkterne virker. Det kan også være at det bare gør din træning lidt mere spændende, hvis du syntes at protein shake smager godt, så kan det være den er med til motivere dig, til at tage ned og træne oftere.

Find dine kosttilskud produkter af mærket All Stars her.