Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du har måske flere gange siddet derhjemme og set en god film eller tv-serie hvori, de sidder og nyder et glas whisky og ser rigtig smarte ud. Og måske kunne du også selv tænke dig at sidde og se smart ud med et glas whisky, imens du hygger med gutterne. Dette er der bestemt ikke noget at sige til, da der nemlig bliver forbundet noget smart og noget maskulint ved at sidde og nyde en god whisky. Men der er dog flere ting du bør vide, inden du kaster ud i dit whiskyeventyr.

Whisky er en kompleks form for spiritus

Når det kommer til whisky, så handler det i høj grad om smag og behag, så når man smager sin første whisky, så vil man både kunne elske eller hade det. Man skal derfor ikke give op, hvis man ikke kan lide den første tår whisky man tager, men man skal i stedet notere hvilken type der er tale om og derefter undgå den. Når man brygger whisky er der rigtig mange processer som skal gøres på en bestemt måde for at opnå den ønskede smag, og derfor findes der også utroligt mange forskellige smagsvarianter. Læs videre her for mere inspiration.

 Træn dine smagsløg

Ligesom første gang du smagte vin, så vil du måske ikke være i stand til at sætte pris på de mange forskellige smagstoner som i virkeligheden er på spil i munden på dig. Det tager derfor tid, hvis du vil træne dig selv til at kunne vurdere forskellen på de forskellige whiskyer. Efter et stykke tid vil du derfor måske opleve, at du vil begynde at sætte pris på de smage, du måske ikke kunne lide i starten.

Der er ikke andet for end at smage sig frem

Nu når der findes så mange forskellige muligheder, så er det ofte svært at finde et sted at starte. Det kan derfor være en god idé at tage ned til den lokale whiskyforhandler, hvor du sikkert kan få lov til at smage dig frem og få nogle gode råd med på vejen.