Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

En lind strøm af fadøl i liter krus, læderdragter, saltkringler og storbarmede kvinder i tyroler kostumer. Hvis det ikke er opskriften på en rigtig mandetur, så ved jeg ikke, hvad er. Det er i hvert fald opskriften på den klassiske Oktoberfest, som stammer fra den sydtyske by München, som ligger i delstaten Bayern, og har eksisteret i over 200 år. Oktoberfesten er selvfølgelig størst i München, men er også en stor folkefest i resten af Tyskland, og i rigtig mange andre lande er man også begyndt at kopiere det geniale koncept og afholde lignende fester. Det synes vi her på redaktionen, at man bør kopiere noget mere, og derfor vil vi gerne opfordre alle til at holde deres egen version af Oktoberfesten.

Men til en hver god oktoberfest kræver selvfølgelig den rigtige op pyntning for at kunne komme i den rette bayernske stemning. Derfor er det heldigvis så nemt, at man på denne hjemmeside kan købe alt, hvad man har brug for til sin helt egen oktoberfest. Der findes både dekorationer til væggene, tallerkner, flag, bånd, balloner og meget andet der kan sørge for, at din oktoberfest nemt kan forveksles med den ægte. Det eneste andet der kræves, er, at folk møder op i den traditionelle udklædning, hvor mændene har lederhosen, og kvinder har tyrolerkostume på.

Når i så skal holde festen, så skal i selvfølgelig også have noget at spise. Der vil vi gerne anbefale at følge traditionerne fra det tyske igen og så servere sauerkraut og saltkringler til gæsterne. Sauerkraut er fintsnittet hvidkål, der opbevares på en bestemt måde, der ændrer smagen på hvidkålen. Det har også andre påvirkningerne så som, at det er nemmere for kroppen at fordøje, og derfor kan det nemt spises sammen med det store mængder øl. Saltkringlen er en klassiker i de sydtyske, og skal selvfølgelig, bages efter den traditionelle opskrift, og derefter vendes i salt. Saltkringlen er god til at holde salt balancen på plads under festlighederne.