Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi kender det alle. Vi har besluttet os for at rydde ud i vores ting, men kan alligevel ikke nænne at smide noget ud, når det kommer til stykket. Vi er bange for, at vi en dag får brug for det eller bare kommer til at savne det. Vil du gerne undgå at være irriteret på dig selv, fordi det ikke lykkes dig at få ryddet ud i dine ting? Så følg denne guide næste gang store sorteringsdag står for døren.

1-årsreglen

En god tommelfingerregel når du rydder op er at smide de ting, som du ikke har brugt i løbet af det sidste år, ud. Det er især en god regel, når der skal ryddes ud i klædeskabet, da de fleste af os kan have svært ved at skaffe os af med tøj, men stadig køber nyt og derfor har pladsmangel. Om et år kan du gå skabet igennem igen og skille dig af med det, som du ikke har brugt det forgangne år.

Tag stilling efter et par måneder

Der vil være ting, som du er meget i tvivl om. Gem disse og tag stilling til dem igen om et par måneder. Har du savnet dem? Hvis du ikke har savnet dem, skal de smides ud. Hvis det er store ting, eller hvis det kniber med pladsen, kan du eventuelt lege et opbevaringsrum. Bor du på Fyn kan du gøre det hos Nettolager, der har et lagerhotel i Odense med billige priser.

Undgå proppede skabe og skuffer

Når du har fået ryddet godt ud, vil du selvfølgelig gerne undgå at ende i samme situation i fremtiden. Derfor kan det være en god ide at lave en aftale med sig selv om, at der fremover skal smides en ting ud, når man køber noget nyt. På den måde hober dine ejendele sig ikke op.