Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Ja, det er et mærkværdig overskrift, men spørgsmålet bunder i en ny trend, som skyder frem i de større danske byer. Rundt i landet ser man nemlig mænd tage skeen i den anden hånd og kaste sig over håndarbejde i alle afskygninger. Tidligere tiders nok så ikoniske hipster-kendetegn såsom skovmandsskjorten, tophuen og sømandtatoveringerne er ved at blive udskiftet med mere personificerede udtryksformer som strik, syning og ikke mindst broderi.

Slut med metroseksualitet – frem med strikkepindene

Tidligere har mange mænd sat sig selv i scene gennem maskuline ytringer og modediller. 90’erne og 00’erne bød på den metroseksuelle mand, som udviskede de opstillede grænser mellem kønnene men kombinerede det med maskulinitet i udtryk. Kombinationen af plukkede øjenbryn, øreringe og store muskler og mountainbike, siger det hele. Men hipsteren, som er denne tids store mandeideal, er noget helt andet. En hipster er ifølge wikipedia en person, der ikke ønsker at være ligesom de andre, og som ikke lader sig påvirke af modenormer.

Broderi er perfekt for hipsteren

Her har man altså en kønsideal, som eksellerer ved ikke at være som nogle andre, og det betyder også, at man tager de ting til sig, som ikke nødvendigvis hører til den etablerede norm. Og lige netop derfor oplever man hos flere og flere online håndarbejdeforhandlere, at der skal herrenavne på pakkesedlen, når ordrerne skal afsted. I 70’erne var strikning en disciplin for begge køn, men da kønskampen døde ud, så man det glide tilbage i det gamle mønster.

Men nu har mændene i højere grad taget blandt andet broderiet til sig, og som man kan se hos den bedste forhandler af broderi – Stofgiganten – så er anvendelsesmulighederne virkelig mange. Så udover man opnår en ny vinkel til at realisere sig selv og sætte sig selv i scene, ja så får man også unikke designs og et håndværk, som er lige så udviklende som det er brugbart.

Hvad bliver det næste, bør man spørge sig selv. Det er jo – i sagens natur – kun hipsteren selv, der ved dette.