Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Et vinkøleskab er et fremmedlegeme i de fleste danske køkkener, men det burde det ikke være. Der er nemlig rigtig mange grunde til at investere i et vinkøleskab, hvis du nyder et godt glas i ny og næ. Og så er det jo bare fedt at have et særligt køleskab kun til vin, ikke?

Hold den rigtige temperatur

Den helt store fordel ved et vinkøleskab er, at vinen får den helt rigtige temperatur. De fem grader i det almindelige køleskab er nemlig lige koldt nok til hvidvin og rosé, og især til rødvin. Et vinkøleskab holder gerne temperaturen omkring de 11 grader, men du kan naturligvis indstille det, som du ønsker (læs mere her).

Et vinkøleskab er især praktisk til rødvin, som får det alt for koldt i et almindeligt køleskab. Det er nemlig en myte, at rødvin skal være halvvarmt, når det drikkes. Ofte er vinen god ved cirka 15-20 grader, men du kan jo smage dig frem til din præference.

Spar plads i køleskabet

Hvis du godt kan lide at have et par flasker på køl, er det rart at have et køleskab særligt til det. Så slipper du nemlig for at gøre plads i det almindelige køleskab, og du kan lade pålæg og rugbrødsmadder fylde det hele.

Vinkøleskabet sikrer, at du altid har en god flaske klar til enhver lejlighed, og du behøver ikke at udvælge en bestemt flaske på forhånd, som skal lægges på køl flere timer før. Det letter din planlægning en hel del, og ved større sammenkomster behøver du ikke at lege tetris med mad og flasker i det almindelige køleskab.

Vælg det rigtige vinkøleskab

Der findes mange forskellige typer vinkøleskabe, så brug tid på at finde den variant, der passer til dig. Først og fremmest skal du finde en passende størrelse, og derefter er der faktorer som indbygning, strømforbrug, UV-beskyttelse og lignende at tænke på.