Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I banken og hos pensionsselskabet møder du ikke en rådgiver, men i virkeligheden en sælger, der ønsker at sikre sin egen og instituttets økonomi igennem dine opsparinger og investeringer. Dette har betydning for din økonomi, for du betaler alt for nemlig alt for meget i gebyrer og kan ende med at foretage risikable investeringer. Bankerne og pensionsselskaberne har desuden også interesse i at sælge egne produkter – oftest en større interesse i forhold til at hjælpe dig og rådgive dig til den rette investering.

Der findes altså muligvis et bedre alternativ til din formue – som eksempelvis et fondsmæglerselskab.

Hvad er et fondsmæglerskab?

Et fondsmæglerselskab, er et aktieselskab, som køber og sælger værdipapirer for klienter og udfører flere andre finanstransaktioner, der tidligere kun var forbeholdt banker og sparekasser. Købet og salget af værdipapirerne, som købes og sælges for klienterne, foregår blandt andet på fondsbørser. Et fondsmæglerskab må dog ikke yde lån og tilses af Finanstilsynet og skal opfylde de samme solvenskrav som banker og sparekasser. Fondsmæglerselskaber udfører, sammen med børsmæglerskaber, funktioner, som tidligere udførtes af fondsbørsvekslere.

Et eksempel på et fondsmæglerselskab er Miranova, der tilbyder klienterne skræddersyet formuepleje. Miranovas rådgivning er uafhængig og upåvirket af egne og andres interesser, udover din egen interesse. Miranova modtager nemlig ingen form for provision eller har nogen interesse i at henvise til specifikke banker eller økonomiske produkter.

Hvordan fås det højst mulige afkast med Miranova?

CBS analyser viser, at du får mest ud af din opsparing, når investeringsomkostningerne er så lave som muligt. Hertil får du det højeste afkast ved for det første at sprede din risiko ud på forskellige aktier og obligationer. Miranova kan hjælpe dig med at sprede din opsparing ud på 3.000-10.000 forskellige værdipapirer i brede investeringsfonde.

Virksomheden undersøger løbende tusinder af forskellige investeringsfonde og udvælger ud fra, at der ikke må være lån i fondene, der ingen risiko for konkurs må være, fonden skal have lave omkostninger og en stor spredning på mange forskellige værdipapirer og så skal det have den lavest mulige beskatning for dig.