Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Populære programmer som “Løvenshule”, indtager DR’s bedste sendetid. Det er en stor tid at være iværksætter, og mange unge går rundt med drømmen om at være den næste Jesper Buch. Men hvordan er det egentligt lige man starter sin egen virksomhed, så man kan komme igang med rejsen? Vi har lavet en guide, for alle der gerne vil starte deres egen virksomhed for første gang. Læs med her og find ud af hvad du skal have med i overvejelserne, når du starter virksomheden.

Hvilken slags virksomhed?

Først skal du finde ud af hvilken virksomhed det egentligt er du vil starte? Er det en hobby eller fuldtidsvirksomhed? Hvad skal du tilbyde dine kunder? Her er der mange ting du skal have afstemt, ikke alle virksomheder sælger cykler på nettet. Nogle forretnings modeller kan være komplicerede, og derfor skal du også finde ud af hvad du vil sælge, og hvad dine omkostninger kommer til at blive. Prøv at sæt en plan for din fremtidige virksomhed, hvad skal jeg sælge mit produkt på for at få fortjeneste?

Økonomi

Før du starter din virksomhed, anbefaler vi altså, at du finder frem til alle udgifter, og vurdere om du har råd til rejsen? I mange tilfælde er man endt på alt for dybt vand, og pludselig er det altså den private pengepung, som skal holde drømmen om din virksomheds success i live. Hvis du har set “Løvenshule”, så har du sikkert hørt, at man skal hoppe i med begge ben, gå all-in og hvad andet. Men hvis det er din første oplevelse med at starte virksomhed, skal du nok tage det stille og roligt. Læg en plan for fremtiden, som inkludere et budget.

CVR registrering

Når du har planlagt alt for din virksomhed skal den CVR-registreres. Din virksomhed bliver enten hobby eller fuldtidsregistreret. Hvis du regner med at tjene over 50.000 på de første 12 mdr. Så skal den fuldtidsregistreres.

Online eller offline?

Find også ud af om du skal operere online eller offline. Langt de fleste butikker er online idag, men det kan være det ikke er relevant for dig. Det kan også være det ikke kan betale sig at være en lokal forretning for din virksomhed.

Start

Nu skal du igang med at køre din virksomhed, og her er det vigtigt at du får noget tidsregistrering op at køre.