Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Småbørn er små opdagelsesrejsende, der lærer ved at gøre. Leg giver dit barn en stor mulighed for at udvikle og øve nye færdigheder i sit eget tempo ved at følge hendes unikke interesser. De legetøj og legetøj, som dit barn har til rådighed for hende, kan forme hendes udvikling på vigtige måder. Selvom det kan virke som at vælge legetøj til småbørn burde være let, når du går ind i en legetøjsbutik i dag, er det eneste, der er let, at blive overvældet. Der er et stort udvalg af legetøj, der er udviklet til småbørnsmarkedet. Hvordan vælger du hvilke der er rigtige for dit barn? Hvordan kan du se, hvilke er af høj kvalitet, og hvilke der vil vare? Hvilket vil engagere dit barns interesse i mere end et par dage eller uger?

Retningslinjer for valg af legetøj til småbørn

Vælg legetøj, der kan bruges på forskellige måder. Småbørn elsker at adskille sig, sætte sammen igen, trække ud, lægge ind, tilføje og opbygge. Vælg legetøj, der er “åbne” i den forstand, at dit barn kan spille mange forskellige spil med dem. F.eks. Kan træklodser eller chunky plastiklåseblokke bruges til at lave en vej, en zoologisk have, en bro eller et rumskib. Du kan også købe det populære legetøj fra mærket Konges Sløjd. Legetøj som dette tænder dit barns fantasi og hjælper ham med at udvikle problemløsning og logiske tankegang.

Vælg legetøj, der tilskynder til udforskning og problemløsning

Leg giver børnene muligheden for at øve nye færdigheder igen og igen. Legetøj, der giver børnene en chance for at finde ud af noget på egen hånd – eller med lidt coaching – bygger deres logiske tankegang og hjælper dem med at blive vedvarende problemløsere. De hjælper også børn med at udvikle rumlige relationer (forstå hvordan ting passer sammen), koordination af hånd-øje og finmotorik (ved hjælp af de små muskler i hænder og fingre).