Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker. Sådan sagde danmarks crooner nummer er, Victor Borge. Og manden havde jo ret. Dit smil er det første, et mennesker bemærker, når jeres veje krydses for første gang. Vi giver dig til råd til, hvordan du gør dit smil til dit stærkeste våben.

Du inviterer ind – sørg for at rydde op

Dit smil er en invitation til din omverden. Du viser, at du er venligsindet og vil mere. Men så handler det altså også om, at gøre det med ordnede forhold. Sagt på godt dansk; Der skal være styr på tænderne. Du kan finde tandlæger på snart hvert gadehjørne; fra Faaborg til Østerbro kan du finde en tandlæge. Der er flere behandlinger, som kan optimere dit smil. Tandblegninger giver nye farver. En ny tandkrone kan give ny struktur.

Dit falske smil kan ses

Det handler om at kontrol over dit smil, hvis det skal arbejde til fordel for dig. Mennesket kan, grundet muskulaturens bevægelser, afkode, hvorvidt dit smil er ægte eller falsk. Det ægte smil kaldes Duchenne Smilet – opkaldt efter dr. Guilleme Duchenne, som forskede i smilets muskulatur under den franske revolution – og det karakteriseres ved, at mundvigene peger op og bagud. Den kødfulde del af øjet mellem øjenbrynet og øjenlåget peger nedad. Det hele resulterer i smilerynken ved øjet – det er beviset for det ægte smil.

Det falske smil – også kendt som stewardesse smilet – ses ved at munden er trukket opad, mens øjnene ikke smiler. Hemmeligheden ligger altså i, at hele ansigtet smiler ved det ægte smil.

Tænk dig til et ægte smil

Du husker det tilbage fra skolefotoet. De bedste fotos er fra, da du var helt lille, hvor skolefotografen med gak og gøgl kunne få dig til at grine oprigtigt, men da du ramte puberteten, var der generelt ikke meget at smile af, men du skal bruge den oprindelige glæde som dit aktive våben. Det handler om mental træning; tænk dig oprigtigt glad. Når du skal aktivere et oprigtigt smil, fokuserer du kort forinden på noget du virkelig holder af. Inden mødet med direktøren, tænker du på din livret. Inden forældremødet, tænker du på kvinden du elsker. Inden mødet i banken, tænker du på dine børn. Mød det kedelige med et ægte smil, ved at tænke på noget sjovt.

Det er ganske let, og pludselig er det ægte smil blevet din stærkeste våben – brug det varsomt, men brug det aktivt.